Kontakt

Dela sidan på sociala medier

EU- och handelsministern på besök i Hedemora

EU-_och_handelsminister_Ann_Linde.JPG

EU- och handelsminister Ann Linde har under onsdagen besökt både Falun och Hedemora. I Falun genomförde ministern tillsammans med Falu kommun, Hedemora kommun, Borlänge kommun och Säters kommun ett handslag på olika åtgärder som ska göras i respektive kommun. För Hedemoras del tog kommunstyrelsens ordförande Ulf Hansson (S) och ministern i hand på följande tre punkter.

-Genomföra utbildningsinsats som arrangeras av Sieps och Sveriges kommuner och landsting (SKL) för att öka kunskapen om EU-frågor.

-Fortsätta kommunens samarbete med kommuner i Lettland och Georgien, genom att bjuda in till ett besök under början av 2018 för att samarbeta kring jämställdhet men även delaktighet, kunskap och engagemang kring EU-frågor.

-Uppdatera kommunens hemsida med fakta, information och kunskap gällande EU-frågor som ska finnas tillgängligt för alla invånare i Hedemora kommun.

Genom EU-handslaget bjuder EU- och handelsminister Ann Linde in relevanta aktörer att bidra i arbetet att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget kring EU-relaterade frågor i Sverige.

Efter EU-handslaget i Falun begav sig ministern till Hedemora för att lyssna till en presentation av de EU-projekt som Hedemora kommun driver. De projekt som presenterades var dessa:

Gruvorten- En innovationsplattform för gruvnäringen i Mellansverige: Projektet syftar till att vidareutveckla gruvnäringen i Mellansverige genom samverkan och crossinnovation.

 RockCamp: Ett socialfondsfinansierat nationellt projekt i syfte att utveckla yrkesutbildningen inom berg ovan och under jord.

 GRIPnu: Projektet syftade till att utreda förutsättningarna för en neutrinodetektor i Garpenberg.

 En väg in- En inkluderande mötesplats för arbete och företagande: Projektet syftar till att korta tiden till egen försörjning för asylsökande och personer med tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd.

Presentationen avslutades med Hedemoratårta och alla inblandade parter var mer än nöjda med besöket.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-10-05